Επιλογή Σελίδας

Η όποια διαταραχή στην περίοδο, δεν αποτελεί αναγκαστικά μια σοβαρή παθολογική αιτία, για την οποία θα πρέπει να ανησυχήσετε.,Εκτός κι αν τα συμπτώματα πυκνώσουν ή επιμείνουν.

Προσωπική μου άποψη, είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Καθώς αυτός γνωρίζει επακριβώς το ιστορικό σας, είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας κατατοπίσει σχετικά.
Ας δούμε όμως πως …ταράσσουν οι διαταραχές τον κύκλο σας και ποιες μορφές μπορεί να παρουσιάσουν!

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο :

Χαρακτηρίζεται από έντονο εκνευρισμό, υπερευαισθησία, αϋπνία, θλίψη, κόπωση, φούσκωμα και κατακράτηση υγρών. Πρόκειται για ένα σύνολο από οργανικά και ψυχολογικά συμπτώματα, που αντιμετωπίζουν οι πιο πολλές γυναίκες, πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.
Η πιθανότερη αιτία είναι η μεταβολή των ορμονών, ενώ μπορείτε να το «κοντρολάρετε» με καθημερινή ήπια άσκηση. Η διακοπή καπνίσματος, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο και ασβέστιο βοηθά, όμως.μειώστε οπωσδήποτε το στρες και χαλαρώστε!

Εμμηνορραγία :

Συμβαίνει όταν η γυναίκα χάνει μεγάλες ποσότητες αίματος. Αποτέλεσμα είναι οι δείκτες να πέφτουν κάτω από το όριο,
καθώς επηρεάζεται ο αιματοκρίτης. Εκτιμάται ότι οφείλεται πιθανά σε ενδοκρινικές παθήσεις (υποθυρεοειδισμός), ινομυώματα, πολύποδες, διαταραχές πήξης του αίματος, φλεγμονές του ενδομητρίου.

Μετά από πλήρη γυναικολογική εξέταση, ο γιατρός σας θα καθορίσει την αιτία του προβλήματος. Θα σας δώσει κατευθυντήρια γραμμή για το τι να κάνετε, ώστε να προστατευτείτε.
Να σημειώσουμε πως εμμηνορραγία μπορεί να εμφανιστεί σε νεαρά κορίτσια, τα πρώτα χρόνια της περιόδου, εξαιτίας των έντονων ορμονικών αλλαγών. Με τον καιρό όμως η ροή στην περίοδο μετριάζεται σε φυσιολογικά πλαίσια.

Συχνομηνόρροια :

Αν ο κύκλος σας μπορεί να αγγίζει τις 21μέρες, τότε βρίσκεστε σε αυτή την κατηγορία.
Ο πιθανότερος παράγοντας είναι- ίσως- ένα ορμονικό ή οργανικό πρόβλημα, γι’ αυτό πρέπει να δείτε το γιατρό σας. Αν αποκλειστεί η εγκυμοσύνη, ίσως χρειαστεί ένας υπέρηχος και ορμονικές εξετάσεις.
Αν είστε άνω των 38 ετών, θα χρειαστεί κάνετε βιοψία του ενδομητρίου, ώστε να εξεταστούν οργανικές αιτίες.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Αραιομηνόρροια :

Οι ακανόνιστοι κύκλοι είναι συνηθισμένη διαταραχή στην περίοδο σε πολλές γυναίκες. Μπορεί να έχετε περίοδο σε διάστημα μεγαλύτερου των 35 ημερών, μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 6 μήνες!
Οι λόγοι μπορεί να είναι θέμα ανατομίας ή ορμονικής αιτιολογίας, όπως μεταβολές της κλιμακτηρίου. Σε αυτό προσθέστε  : στρες, αύξηση βάρους, εξάντληση π.χ. για γυναίκες που αθλούνται με σκληρή προπόνηση, αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις κ.λπ..
Θα πρέπει να συμβουλευτείτε οπωσδήποτε το γιατρό σας, ο οποίος θα ερευνήσει το ιστορικό σας και θα προτείνει -αν αποκλειστεί η εγκυμοσύνη- να εξεταστείτε με υπέρηχο και με εργαστηριακό έλεγχο.

Αμηνόρροια :

Σε γενικές γραμμές, απουσία περιόδου έχουμε όταν είναι μια γυναίκα έγκυος, θηλάζει ή βρίσκεται κοντά στην εμμηνόπαυση. Έχουμε δυο μορφές : την πρωτοπαθή και τη δευτεροπαθή. Η α’ αφορά στα κορίτσια που δεν έχουν έμμηνο ρύση μέχρι τα 16 τους χρόνια, η β’ αφορά σε γυναίκες που ξαφνικά η περίοδός τους διακόπηκε, για διάστημα από 6 μηνών και άνω. Το στρες, ένα απότομο σοκ ή μια σημαντική αυξομείωση βάρους, μπορεί να ευθύνονται γι’ αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, ο γυναικολόγος θα σας προτείνει τις κατάλληλες εξετάσεις και θα σας συστήσει την ενδεδειγμένη για σας θεραπεία, στο όποιο πρόβλημα σας ταλαιπωρεί.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ