Επιλογή Σελίδας

Ταξίδι στην εγκυμοσύνη; Πολλά λέγονται για τις μετακινήσεις μιας εγκύου, για το αν επιτρέπεται το ταξίδι ή όχι. Νομίζω πως καλό θα ήταν να πούμε μερικά πράγματα για όσες θέλετε να ταξιδέψετε και το σκέφτεστε. Ακόμη και για όσες απορρίπτετε εντελώς το ενδεχόμενο αυτό, επειδή φοβάστε ένα ταξίδι αυτή την περίοδο.

Θα πω λοιπόν αρχικά πως οι μετακινήσεις δεν απαγορεύονται στην εγκυμοσύνη. Εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις που πρέπει να τις περιορίσετε, επειδή συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

Οι λόγοι αυτοί μπορεί να είναι π.χ. μια αποβολή ή να υπάρχουν προβλήματα σημαντικά. Όπως, να λαμβάνετε φάρμακα για να μειωθούν οι συστολές της μήτρας ή να μην αναπτύσσεται κανονικά το έμβρυο.

Σε κάθε περίπτωση, πιο ασφαλές για ταξίδι-αν μπορώ να το θέσω έτσι- μπορεί να θεωρηθεί το β’ τρίμηνο,Είναι γεγονός ότι σε κάθε τρίμηνο ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Ειδικά στους πρώτους μήνες μέχρι να γίνει σωστά η εμφύτευση του εμβρύου στη μήτρα και στο τρίτο τρίμηνο που η εγκυμοσύνη προχωρά γρήγορα. Καλό θα ήταν να μην επιλέξετε ένα πολύωρο ταξίδι με αυτοκίνητο ή μια μακρινή και απόμακρη περιοχή.

Ο γενικός κανόνας είναι να μην επιβαρύνεται ο οργανισμός σας με συνεχόμενη ακινησία. Αν χρειαστεί παρόλα αυτά να κάνετε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο που διαρκεί αρκετές ώρες, ακολουθείστε τα εξής. Θα πρέπει να γίνονται συχνές στάσεις, να μη μένετε καθισμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ίδια θέση. Να σηκώνεστε σε τακτά διαστήματα και να περπατάτε για να ξεμουδιάζετε τα πόδια σας.

Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο. Για ασφάλεια φοράτε στο ταξίδι σας πάντα ζώνη ασφαλείας. Προσέξτε όμως το κάτω μέρος της να μην πιέζει την κοιλιά σας. Βρείτε ένα σημείο που να μην είναι ασφυκτική όταν σας ακουμπά, αλλά να εφαρμόζει σωστά.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Για τις μετακινήσεις με αεροπλάνο γενικά δεν απαγορεύεται, όμως κατά περίπτωση συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αν υποφέρετε από ναυτία, καταναλώστε κράκερ, κριτσίνια ή φρυγανιές και κρατήστε το στομάχι ελαφρύ. Έτσι, θα περιορίσετε τα συμπτώματα στο ταξίδι, καθόλη τη διάρκειά του. Γενικά πάντως φροντίστε αν πρόκειται για διακοπές και αισθάνεστε κουρασμένη, να ξαπλώσετε και να κοιμηθείτε. Καλό θα ήταν να κάνετε μικρές εξορμήσεις σε ήσυχα και όχι πολύβουα και ασφυκτικά γεμάτα μέρη.Φροντίστε να διασφαλίζεται, επιπλέον, εύκολη πρόσβαση σε γιατρό, κυρίως μετά την 30η εβδομάδα.

Δεν παραλείπετε την ατζέντα με χρήσιμα τηλέφωνα ανάγκης,  π.χ. του γιατρού σας. Ακόμη, θα πρότεινα να έχετε μαζί τις ιατρικές εξετάσεις σας. Χρήσιμο για την περίπτωση που χρειαστεί να σας δει άλλος γιατρός, από εκείνον που σας παρακολουθεί.

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Γενικά, εξασφαλίστε συνθήκες άνεσης, ηρεμίας, με ιδανική θερμοκρασία για την εποχή, σωστές συνθήκες υγιεινής. Σημαντικό κομμάτι είναι και η διατροφή σας. Πρέπει να πληροί  τις σωστές προδιαγραφές και συντήρηση.  Ειδικά το καλοκαίρι που τα τρόφιμα αλλοιώνονται πιο εύκολα, δείξτε προσοχή.. Ενυδατωθείτε σωστά και προφυλαχθείτε από τον ήλιο με αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά. Φορέστε ρούχα και παπούτσια άνετα και δροσερά.

Και μην ξεχνάτε, να ακούτε το σώμα σας και πως αυτό νοιώθει την κάθε στιγμή.

Δεν κάνει ποτέ λάθος!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ