Επιλογή Σελίδας

Τι είναι η βιοχημική κύηση;

Στην προσπάθεια του ένα ζευγάρι,να κάνει παιδί, είναι πιθανό να μην ευοδωθεί με ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, η εξέταση μπορεί αρχικά να είναι θετική,

Η συγκεκριμένη κύηση, όπου το ωάριο γονιμοποιείται από κάποιο σπερματοζωάριο, διακόπτεται σε πολύ πρώιμη φάση της εξέλιξης της. Κι αυτό γίνεται απότομα, χωρίς συγκεκριμένο λόγο.
Για τους επιστήμονες είναι η λεγόμενη «βιοχημική κύηση» ή “βιοχημική αποβολή”. Έτσι, ένα τεστ ή μια εξέταση β-χοριακής μπορεί μεν να βγει θετική, όμως πριν επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη της γυναίκας με τον υπέρηχο, η κύηση να τερματιστεί.

Δεν έχει καμιά σημασία αν προσπαθείτε να συλλάβετε με εξωσωματική ή με φυσική μέθοδο. Ωστόσο, στην εξωσωματική που παρακολουθείται η γυναίκα στενά, μπορεί να γίνει πιο εύκολα αντιληπτή. Σε φυσιολογική επαφή όμως, παρά την όποια καθυστέρηση στην περίοδο της, η γυναίκα δεν έχει καμία περεταίρω ένδειξη ότι είναι έγκυος.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Η κολπική αιμόρροια που ακολουθεί μια αποβολή, συμβαίνει να έρχεται περίπου τη στιγμή που η γυναίκα περιμένει την περίοδο της. Επομένως είναι πιθανό να μην την αντιληφθεί καν!

Η βιοχημική αποβολή μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Η βασικότερη όμως αιτία αποδίδεται σε κάποιες χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου (γενετικό υλικό), που δεν του επιτρέπουν να επιβιώσει. Οι γυναίκες που μπορεί να παρουσιάσουν βιοχημική κύηση -συνήθως- είναι μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν πολυκυστικές ωοθήκες, σακχαρώδη διαβήτη ή και θυρεοειδή. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος ζωής μιας γυναίκας, οι καταχρήσεις, οι κακές συνήθειες στη διατροφή (παχυσαρκία) και οι κάθε είδους εξαρτήσεις.
Μάλιστα, μετά από παρακολούθηση εγκύων και βάσει των συμπερασμάτων που εξήλθαν, υπολογίζεται πως περί τα 2/3 των ωαρίων που γονιμοποιήθηκαν αρχικά, δεν θα φτάσουν ποτέ στο να γίνουν παιδί για τους μελλοντικούς γονείς.

Έχετε ωστόσο υπόψη σας, πως μια βιοχημική αποβολή δεν αποτελεί αναγκαστικά κάτι κακό για τις περεταίρω προσπάθειες μια επιθυμητής σύλληψης. Το αντίθετο μάλιστα. Μας δείχνει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι σε θέση να ξεκινήσει αμέσως νέα προσπάθεια για μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη και να εφικτό και πραγματοποιήσιμο. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ακολουθήσει κάποια θεραπεία.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Μόνο στην περίπτωση που έχουν συμβεί συνεχόμενες βιοχημικές αποβολές, πάνω από τρεις για παράδειγμα, τότε είναι αναγκαία μια επισταμένη διερεύνηση με τις κατάλληλες εξετάσεις. Έτσι θα εντοπιστεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και θα δοθεί η κατάλληλη καθοδήγηση.

Να είστε λοιπόν αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά και σας βεβαιώ πως θα πάνε. Αρκεί να το πιστέψετε, να είστε θετικοί και με καλή διάθεση!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ