Επιλογή Σελίδας

Αχ Αύγουστος, σε όλα του ευλογημένος, ακόμη και ..στη σύλληψη ενός μωρού!

Το καλοκαίρι είναι ομολογουμένως η εποχή της ελευθερίας και της ξεγνοιασιάς.

Λίγη άδεια, λίγη θάλασσα, λίγο κρασί και …μπορεί να συμβεί!

Εάν έχετε αποφασίσει με το σύντροφό σας να αποκτήσετε ένα παιδάκι, μη χάνετε χρόνο! Το καλοκαίρι ενδείκνυται και δη ο Αύγουστος που θεωρείται ο πιο ερωτικός μήνας!

Εάν το μήνα που διανύουμε γίνετε λίγο πιο ενεργοί, έχετε πολλές πιθανότητες να αυξήσετε την «κινητικότητα του σπέρματος», ώστε πιο εύκολα να  “κολυμπήσει” μέσα από τον τράχηλο και να συναντήσει το ωάριο.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

 

Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι η θερμότητα παίζει το ρόλο της στην τεκνοποίηση. Θεωρούν πως το “φορτίο” του σπέρματος είναι υψηλότερο το χειμώνα, ενώ επιπλέον παρατηρούνται διακυμάνσεις στο επίπεδο των ορμονών.

Στην κινητικότητα του σπέρματος ο ήλιος που σχετίζεται με την παραγωγή της βιταμίνης D,(σ.σ.«η βιταμίνη του ήλιου») καθιστά τον Αύγουστο τον ιδανικό μήνα.  Αρκεί να πληρούνται φυσικά  κάποιες προϋποθέσεις.

Ποιες είναι αυτές;

Αποβάλλετε το στρες!

Όσο κι αν το θεωρείτε κοινότυπο, καθώς όλοι οι γιατροί αυτό συμβουλεύουν, εντούτοις έχει βάση. Το στρες ή άγχος δεν προκαλεί υπογονιμότητα άμεσα, αλλά έμμεσα. Αυξημένα επίπεδα οδηγούν σε συνήθειες βλαβερές για τη γονιμότητα. Η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η διαταραχές της όρεξης, η καθιστική ζωή και η αποχή από φυσικές δραστηριότητες, η αϋπνία, οδηγούν σε μειωμένη λίμπιντο και περιορισμό των σεξουαλικών επαφών.

Κάθε ζευγάρι, με την απαραίτητη βοήθεια από ειδικούς, πρέπει να απομακρύνει κάθε περιττό άγχος και με την αναγκαία ψυχική και σωματική ηρεμία να βελτιώσει τη σεξουαλική του ζωή. Ακόμα και αν η σύλληψη χρειαστεί υποβοήθηση.

Κοιμηθείτε σωστά!

Ο ύπνος είναι σημαντικός γιατί δίνει στο σώμα την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να ανανεωθεί. Η έλλειψη ύπνου διαταράσσει την ισορροπία των ορμονών και οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα φλεγμονής και στρες. Διαταραχές στον ύπνο έχουν συνδεθεί με παχυσαρκία, κατάθλιψη, καρκίνο και πολύ πρόσφατα με υπογονιμότητα.

Όλα σχετίζονται με την ορμόνη μελατονίνη, την οποία εκκρίνει ο εγκέφαλος σε απάντηση στο σκοτάδι. Η μελατονίνη όμως παράγεται επίσης στο αναπαραγωγικό σύστημα και έχει προστατευτική δράση στα ωάρια, προστατεύοντάς τα από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Ειδικά κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, που είναι πιο ευάλωτα.

Γι’ αυτό για το ζευγάρι που προσπαθεί να συλλάβει, είναι μεγάλη η ανάγκη για καλό και ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ.

Τραφείτε υγιεινά!

Το να τρεφόμαστε σωστά αποτελεί ένα πανίσχυρο όπλο στις προσπάθειες για σύλληψη.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Τα πέντε βασικά στοιχεία που ενισχύουν τη γονιμότητα είναι η πρωτεΐνη, τα ιχνοστοιχεία, οι βιταμίνες, τα φυτοθρεπτικά συστατικά και τέλος τα απαραίτητα Ω3 -Λιπαρά Οξέα.

Η κατανάλωση καθαρής πρωτεΐνης χωρίς τρανς λιπαρά από διαφορετικές πηγές (λευκό κρέας, ψάρι, όσπρια, κινόα κ.λπ.) σε ποσότητες ανάλογα με το σωματότυπο και το βάρος του καθενός, είναι σημαντική.

Ο  έλεγχος των επιπέδων των πιο σημαντικών ιχνοστοιχείων και η λήψη απαραίτητων συμπληρωμάτων, αν απαιτείται.  Επίσης ο έλεγχος των βιταμινών ιδιαίτερα στις γυναίκες, ανάλογα με τη φάση του κύκλου που βρίσκονται (πριν την ωορρηξία ή μετά), κρίνεται απαραίτητος σε τακτική βάση.

Τέλος, η καθημερινή κατανάλωση εγχώριων φρούτων και λαχανικών εποχής, ορθής γεωργικής καλλιέργειας και η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, το σκουμπρί αλλά και τα αφρόψαρα όπως οι σαρδέλες, θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε ισορροπία των Ω3/Ω6.

Αφεθείτε λοιπόν στον ήλιο, τη θάλασσα και το καλοκαίρι και …ραντεβού το Σεπτέμβριο με τα χαρμόσυνα νέα!!!!

Ο Αύγουστος ευνοεί τη σύλληψη..και αυτό έιναι ό,τι καλύτερο!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ