Επιλογή Σελίδας

Αν είχα μία συμβουλή να δώσω που να πιάσει τόπο, αυτή θα συνοψιζόταν στο : Διώξτε το άγχος, για να παραμείνετε υγιείς!

Μπορεί να σας φανεί πως το στρες/άγχος, όπως το αποκαλούμε συνήθως, δεν είναι δα και τόσο σπουδαίος παράγοντας που να επιβαρύνει την ποιότητα της υγείας σας. Κι όμως, πέφτετε έξω!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως πολλές ασθένειες στο γυναικείο πληθυσμό και μάλιστα σοβαρές, οφείλονται σε αυξημένα επίπεδα άγχους, που προκαλούνται από μια πληθώρα αιτιών!

Πιστέψτε με, υπάρχει πολύ άγχος εκεί έξω. Το βλέπω καθημερινά και όποιος ισχυριστεί ότι δεν αγχώνεται ποτέ, ή έχει βρει το υπέρτατο μυστικό ζεν, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει!

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να αισθανθούμε καλύτερα και να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα; Πως θα εφαρμοστεί τελικώς το “διώξτε το άγχος”;

Το πρώτο βήμα είναι να προσπαθήσουμε να χαλαρώσουμε. Με βαθιές αναπνοές και καθαρή σκέψη να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την πηγή του… κακού.

Να διαπιστώσουμε  τι μας ενοχλεί και να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Αν αυτό δεν γίνεται ή είναι κάτι πάνω από τα δικά μας μέτρα, τότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την ψυχοφθόρα κατάσταση με μια πιο ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη ματιά!

Στη συνέχεια θα πρέπει να υιοθετήσουμε ένα νέο τρόπο ζωής που θα μας χαλαρώσει και θα μας βοηθήσει να ελέγχουμε το στρες και τις κρίσεις άγχους.

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από κρίσεις πανικού και δεν το γνωρίζουν. Γι’ αυτό θα αναφερθούμε σε αυτό σήμερα, για ν’ αναγνωρίζετε τα σημάδια και να μπορείτε να το χειριστείτε καλύτερα.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

 

Λάβετε υπόψη ότι το στρες είναι ένα φυσιολογικό και θετικό φαινόμενο. Επιτρέπει στο σώμα μας να αντιμετωπίσει μια μη φυσιολογική κατάσταση.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής που περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή, ποιοτικό ύπνο και λίγη φυσική άσκηση, επιτρέπει να προετοιμαστεί ο οργανισμός καλύτερα. Έτσι προλαμβάνει το υπερβολικό στρες που τον παραλύει.

Η άσκηση βοηθάει να «καθαρίσει» το μυαλό σας και να μπορέσετε να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας πιο αποτελεσματικά. Επιλέξτε τη γιόγκα, ένα χαλαρωτικό μασάζ ή κάποιες εναλλακτικές θεραπείες και τεχνικές χαλάρωσης. Ό,τι σας βοηθά να ηρεμείτε, ενδείκνυται.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Τα τονωτικά ροφήματα όπως ο καφές και το αλκοόλ θα πρέπει να αποφεύγονται. Προκαλούν νευρικότητα και σε συνδυασμό με το προϋπάρχον στρες θα σας προκαλέσουν και αϋπνία.

Αντιθέτως, η κατανάλωση αμυλούχων επιτρέπει να διατηρήσει ο οργανισμός την απαραίτητη ενέργεια.Τα τρόφιμα (ιδίως τα λαχανικά) και το νερό που είναι πλούσια σε μαγνήσιο κάνουν επίσης καλό.

 

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Αν το στρες που έχετε δεν είναι παροδικό και επιμένει, μπορεί να μετατραπεί σε μια χρόνια κατάσταση. Σ’ αυτήν την περίπτωση καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Θα σας προτείνει κάποιο φυσικό σκεύασμα με χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες.

Το μελισσόχορτο, η βαλεριάνα ή κάποιες βιταμίνες, όπως το μαγνήσιο, τη βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη), που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος ή το παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5) που συμβάλει στη διατήρηση της πνευματικής απόδοσης (D-stress). Όλα αυτά ενδείκνυνται για την καταπολέμηση της κούρασης.

Τα αιθέρια έλαια θεωρούνται εξίσου αποτελεσματικά. Ειδικά η λεβάντα ως top επιλογή, αλλά συνιστώνται επίσης : ρίγανη, χαμομήλι, μανταρίνι, πορτοκάλι και το αιθέριο έλαιο ραβιντσάρας. Το τελευταίο μάλιστα εξοντώνει ιούς και μικρόβια, ενισχύει το ανοσοποιητικό και εξισορροπεί τα συναισθήματα.

Ό,τι κι αν επιλέξετε θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να δείτε τη ζωή πιο θετικά και πιο αποφασιστικά!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ