Επιλογή Σελίδας

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια συμπτώματα δεν πρέπει να τ’ αντιμετωπίζουμε  ..ελαφρά τη καρδία, καθώς μπορεί να δηλώνουν κάποια  επιπλοκή ή να χρήζουν για πολλούς λόγους περεταίρω διερεύνηση!

Πολύ σύντομα και περιεκτικά, μπορούμε ν ‘ αναφέρουμε κάποια που είναι συνήθη συμπτώματα στις γυναίκες, όταν όμως αυτά επιμένουν θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας για να αποφύγετε κάτι πιο σοβαρό.

Αιμορραγία που δεν φαίνεται φυσιολογική

Η αιμορραγία μπορεί προκύπτει από πολλά αίτια, μεταξύ των οποίων μπορεί να έχουν εμφανιστεί πολύποδες, ινομυώματα, ή ακόμη και περι-εμμηνόπαυση.

Επίσης, να ξέρετε πως και τα προβλήματα που σχετίζονται του θυρεοειδούς αδένα, συχνά επηρεάζουν τον εμμηνορρυσιακό κύκλο, Ιδιαίτερα, η κολπική αιμορραγία πριν την εφηβεία ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να παρακολουθείτε οπωσδήποτε από το γιατρό σας

Δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις

Η έντονη οσμή συγκαταλέγεται στα μη φυσιολογικά συμπτώματα, όταν παρατηρήσετε ότι διαρκεί πολύ καιρό και είναι αισθητή ακόμη και μετά το ντους. Εκτός από την οσμή, αν επίσης παρατηρήσετε συχνότητα στις εκκρίσεις ή μπορεί να διακρίνει επομένως αν κάτι δεν πάει καλά. Προσοχή επίσης στο χρώμα των εκκρίσεων, κι αν υπάρχει σαφώς αίμα

Κνησμός ή αίσθημα καύσου

Αν έχετε κνησμό χωρίς εκκρίσεις, είναι ένα πρόβλημα που συχνά εμφανίζουν εκείνες που κάνουν τακτική χρήση σαπουνιών με άρωμα ή προϊόντων για την ευαίσθητη περιοχή. Σε αυτά προσθέστε και τα λιπαντικά κατά την επαφή.

Αν συνοδεύεται όμως από αλλαγές του δέρματος τότε θα πρέπει να οπωσδήποτε να δείτε το γιατρό σας, κι η πραγματική αλλοίωση-όπως λέμε- συνιστά περεταίρω παρακολούθηση!

Πόνος στην πύελο

Όταν μια γυναίκα ταλαιπωρείται από χρόνιο πυελικό πόνο, ο ιατρός θα ελέγξει το ενδεχόμενο ενδομητρίωσης ή καλοήθων ινομυωμάτων της μήτρας ή ακόμη και ενδεχόμενο φλεγμονώδους νόσου της πυέλου.

Ο πόνος στο μέσο του κύκλου μετά την ωορρηξία θα περάσει. Αν επιμείνει τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό.

Ξηρότητα κόλπου

Η κολπική ξηρότητα σε γυναίκες  που θηλάζουν ή μετεμμηνοπαυσιακές  μπορεί να προκαλέσει έκκριση ακόμη και κηλίδων αίματος. Οι ηλικιωμένες έχουν λιγότερα οιστρογόνα, ο κολπικός ιστός αποδυναμώνεται και προκαλείται ερεθισμός. ερεθισμένος. Ρωτήστε το γιατρό σας τι να κάνετε για να σας ανακουφίσει.

Αλλοιώσεις  ή εξογκώματα

Οι σμηγματογόνες κύστες και οι κιρσοί στις εγκυμονούσες, μπορεί να μοιάζουν με εξογκώσεις, αλλά είναι καλοήθη. Ορισμένοι όμως όγκοι και πιθανά πληγές μπορεί να είναι κάτι σοβαρότερο. Οι πληγές στην γενετήσια περιοχή μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο ή έρπητα. Επίσης, το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί και στο αιδοίο.

Σε κάθε μικρή η μεγάλη αλλαγή ο γιατρός είναι εκεί για να βοηθήσει.

Εκμεταλλευτείτε τον και ζήστε τη ζωή με άνεση!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ