Επιλογή Σελίδας

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια γυναικολογικά σημεία δεν πρέπει να τ’ αντιμετωπίζουμε ..ελαφρά τη καρδία. Μπορεί να δηλώνουν κάποια επιπλοκή ή να χρήζουν για πολλούς λόγους περεταίρω διερεύνηση!

Πολύ σύντομα και περιεκτικά, μπορούμε ν΄αναφέρουμε κάποια που είναι συνήθη γυναικολογικά σημεία. Όταν όμως αυτά επιμένουν θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας, για να αποφύγετε κάτι πιο σοβαρό.

Αιμορραγία που δεν φαίνεται φυσιολογική

Η αιμορραγία μπορεί να προκύπτει από πολλά αίτια.  Μεταξύ αυτών, να έχουν εμφανιστεί πολύποδες, ινομυώματα, ή ακόμη και περι-εμμηνόπαυση.

Επίσης, να ξέρετε πως και τα προβλήματα που άπτονται του θυρεοειδούς αδένα, συχνά επηρεάζουν τον εμμηνορρυσιακό κύκλο, Ιδιαίτερα, η κολπική αιμορραγία πριν την εφηβεία ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να παρακολουθείται οπωσδήποτε από το γιατρό σας

Δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις

Η έντονη οσμή συγκαταλέγεται στα μη φυσιολογικά σημεία. Όταν παρατηρήσετε ότι διαρκεί πολύ καιρό και είναι αισθητή ακόμη και μετά το ντους, εξετάστε το! Εκτός από την οσμή, αν παρατηρήσετε συχνότητα στις εκκρίσεις ή διακρίνετε πως κάτι δεν πάει καλά. Προσοχή επίσης στο χρώμα των εκκρίσεων, κι αν υπάρχει σαφώς αίμα.

Κνησμός ή αίσθημα καύσου

Αν έχετε κνησμό χωρίς εκκρίσεις, είναι ένα πρόβλημα που συχνά εμφανίζουν εκείνες που κάνουν τακτική χρήση σαπουνιών με άρωμα. Σε αυτά προσθέστε τα προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή και τα λιπαντικά κατά την επαφή.

Αν συνοδεύεται όμως από αλλαγές του δέρματος, τότε θα πρέπει να οπωσδήποτε να δείτε το γιατρό σας .Η πραγματική αλλοίωση-όπως λέμε- συνιστά περεταίρω παρακολούθηση!

               

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Πόνος στην πύελο

Όταν μια γυναίκα ταλαιπωρείται από χρόνιο πυελικό πόνο, ο ιατρός θα ελέγξει το ενδεχόμενο ενδο-μητρίωσης ή καλοήθων ινομυωμάτων της μήτρας. Επίσης  θα εξετάσει το ενδεχόμενο φλεγμονώδους νόσου της πυέλου.

Ο πόνος στο μέσο του κύκλου μετά την ωορρηξία θα περάσει. Αν επιμείνει όμως τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό.

Ξηρότητα κόλπου

Η κολπική ξηρότητα σε γυναίκες που θηλάζουν ή στις μετεμμηνοπαυσιακές, μπορεί να προκαλέσει έκκριση ακόμη και κηλίδων αίματος. Οι ηλικιωμένες έχουν λιγότερα οιστρογόνα, ο κολπικός ιστός αποδυναμώνεται και προκαλείται ερεθισμός. . Ρωτήστε το γιατρό σας τι να κάνετε για να σας ανακουφίσει.

                        

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Αλλοιώσεις  ή εξογκώματα

Οι σμηγματογόνες κύστες και οι κιρσοί στις εγκυμονούσες, μπορεί να μοιάζουν με εξογκώσεις, αλλά είναι καλοήθεις. Ορισμένοι όμως όγκοι και πιθανά πληγές μπορεί να είναι κάτι σοβαρότερο. Οι πληγές στην γενετήσια περιοχή μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο ή έρπητα. Επίσης, το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί και στο αιδοίο.

Σε κάθε μικρή η μεγάλη αλλαγή ο γιατρός είναι εκεί για να βοηθήσει. Αν τα γυναικολογικά σημεία εμφανίζονται συχνά, μην τα παραβλέπετε.

Εκμεταλλευτείτε τον και ζήστε τη ζωή σας με άνεση κι ασφάλεια!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ