Επιλογή Σελίδας

Η ακράτεια είναι μια άβολη γενικά κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Ευτυχώς σήμερα που η επιστήμη έχει προχωρήσει, μπορεί ως ένα βαθμό να ελεγχθεί. Ανάλογα όμως τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Για να αναγνωρίσετε αν πρόκειται για παγιωμένη κατάσταση, θα πρέπει να εξετάσετε σε ποια από τις πιο συνηθισμένες κατηγορίες ανήκετε.

Η συχνότερη μορφή ακράτειας είναι από υπερβολική προσπάθεια. Όταν ασκείστε ή σηκώνετε κάτι βαρύ, όταν σηκώνεστε όρθια ενώ κάθεστε ή βρίσκεστε ξαπλωμένη, όταν βήχετε, φταρνίζεστε ή γελάτε.

Στη δεύτερη κατηγορία, αυτή του επιτακτικού τύπου, υπάρχει ξαφνική και έντονη ανάγκη για ούρηση που ακολουθείται από απώλεια ούρων. Πιο συνηθισμένη είναι η αίσθηση ότι δεν θα προλάβετε να φτάσετε στnv τουαλέτα. Άλλες πάλι φορές, µπορεί να ξυπνάτε πολλές φορές τη νύχτα με έντονη την ανάγκη για ούρηση.

Στην ακράτεια ούρων µικτού τύπου, γίνεται ένας συνδυασμός των παραπάνω.

Στην ακράτεια ούρων από υπερπλήρωση, η ουροδόχος κύστη δεν αδειάζει εντελώς. Αυτό οφείλεται είτε σε  δυσλειτουργία των νεύρων που ελέγχουν τnv ούρηση είτε εξαιτίας απόφραξης της ουρήθρας που εμποδίζει τη ροή.

Η ουρήθρα δεν µπορεί να µείνει κλειστή όταν δραστηριοποιείστε λόγω της αποδυνάμωσης των συνδετικών ιστών και των µυών της πυέλου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην κύηση και τον τοκετό, στη χρόνια άρση βάρους ή καταπόνησης, στην εμμηνόπαυση ή την ανεπάρκεια οιστρογόνων ή την παχυσαρκία.

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε µε το γιατρό σας. Αποδεχτείτε την κατάσταση και έχετε κατά νου πως η ακράτεια είναι µια πάθηση που τελικά µπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο γιατρός θα διαπιστώσει από ποιας µορφής ακράτεια πάσχετε και θα σας συστήσει θεραπεία.

Να είστε όμως ειλικρινής και να αναφέρετε τα συμπτώματα στον γιατρό σας χωρίς να αποκρύψτε κάτι λόγω ντροπής. Εκείνος με προσεκτική εξέταση της πυέλου ή με την ειδική ουροδυναμική εξέταση θα σας απαντήσει με ακρίβεια. Αναφορικά με το είδος θεραπείας συστήνονται οι ασκήσεις Kegel για την ενδυνάµωση των µυών του πυελικού εδάφους.

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε συντηρητικές θεραπείες που µπορούν να χρησιµοποιηθούν µόνες ή σε συνδυασμό µε ασκήσεις Kegel.

Φυσιοθεραπεία, ασκήσεις µε biofeedback, µια διαδικασία που σας βοηθάει να αποκτήσετε τον έλεγχο ορισµένων λειτουργιών του σώµατός σας.

Ηλεκτρικός ερεθισµός των µυών :  βοηθά στις ασκήσεις του πυελικού εδάφους, αποµονώνοντας τους µυς που εµπλέκονται.

Φαρμακευτική αγωγή: κάποιες µορφές ακράτειας ούρων µπορούν να αντιµετωπιστούν µε φάρµακα ή µε ορµονοθεραπεία, αν για παράδειγμα n ακράτεια σχετίζεται µε ανεπάρκεια οιστρογόνων.

Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός σας και μόνο αυτός θα υποδείξει την κατάλληλη φαρµακευτική αγωγή για σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ