Vezoret polikistike….  PCOS është çrregullimi hormonal më i zakonshëm, që vlerësohet se prek pesë deri në dhjetë milion gra në Evropë të moshës së lindjes së fëmijëve.

Për gratë që përpiqen të konceptojnë, sindroma e mësipërme është një shkak serioz i infertilitetit, pasi gjysma e rasteve të infertilitetit mund t’i atribuohen asaj!
Problemi përqendrohet në shfaqjen e ovulacionit që ndodh në kohën e gabuar, në mënyrë që gruaja të mos mund ta llogarisë me saktësi kohën e saj të ovulacionit, në mënyrë që të kontaktojë partnerin e saj, ose që në sindromën PCO, ajo madje nuk mund të ovulacioni në një reth.

Gratë që trajtohen për sindromën e vezores polikistike, por ende nuk janë në gjendje të konceptojnë natyrshëm, shpesh drejtohen tek teknologjitë riprodhuese të asistuara.

Sigurisht, të dhënat e reja mjekësore mbi sëmundjen kanë çuar në opsione të trajtimit, duke përfshirë ilaçet e ovulacionit për uljen e insulinës, ndryshimet në dietë (dietë të ulët glicemike), dhe kirurgjinë (birë ovarian).
Këto janë mundësi që kanë rezultuar të suksesshme dhe lejojnë shumë gra të kapërcejnë sindromën polikistike të vezoreve dhe të ngjizen natyrshëm, ndërkohë që zvogëlojnë rrezikun e abortit.

Shkurt, testosteroni i prodhuar nga vezoret kontribuon ndjeshëm në funksionimin e mirë të vezoreve. Por jo mbiprodhimi i testosteronit. Sidoqoftë, gratë me vezore polikistike, për shkak të bollëkut të folikulave në vezoret e tyre, kanë përparësinë që ata mund të ruajnë aftësinë e tyre riprodhuese në një moshë më të vjetër!
Fakti është se sindromi i vezores policistike ndikon negativisht në sistemin gjenital të femrës. Anomaliteti më i zakonshëm që shkakton është çrregullimet menstruale, në formën e dismenorrea.

Sidoqoftë, për shkak se sindroma e vezores polikistike është një sindromë komplekse që përfshin shumë sisteme, kërkon disa udhëzime të veçanta gjinekologjike për të kontrolluar anomalitë hormonale në mënyrë që të mos shkaktojë infertilitet në të ardhmen

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ