Kontrolli i ultrazërit Shumë herë kontrolli vjetor gjinekologjik identifikohet me Pap-testin në vetëdijen e grave, por nuk duhet të harrojmë se është shumë më tepër.

Ekzaminimi me ultratinguj….  Para së gjithash, është një kujdes i plotë, parandalues i gruas, e cila në mënyrë të qartë ka një profil të personalizuar sipas nevojave dhe moshës së saj.

Përfshinë Pap-testet, ultratinguj të mitrës dhe vezoreve, sëmundje seksualisht të transmetueshme dhe HPV, ekzaminim gjinekologjik dhe gji. Imazhet 3D të legenit dhe Dopplerit kryhen për diagnostikimin e hershëm të problemeve të mitrës dhe vezoreve, ekzaminimin me ultratinguj dhe klinikë të gjirit, kulturën e lëngjeve vaginale dhe Testin HPV DNA, dhe nëse është e nevojshme edhe kolposkopinë Testi.

Pap smear / Thin Prep, individualisht ose në kombinim me HPV DNA Test (gjithmonë i bazuar në historinë e secilës grua dhe moshës së saj) janë konkluzionet më të sigurta dhe më të dobishme për mjekun që të kontrollojë çdo ndryshim në qelizat që mund të çojnë në në kancerin e qafës së mitrës. Duke gjetur qelizat anormale dhe duke i trajtuar ato sa më shpejt që të jetë e mundur, ne mund të parandalojmë kancerin e qafës së mitrës.

Ultratinguj dhe Doppler kryhen për të përjashtuar çdo anomali në mitër dhe vezore (fibroids, polyps, cista, kancer të vezores), ndërsa ekzaminimet gjinekologjike vjetore përfundojnë me teste gjaku ose ekzaminime biokimike të nevojshme për secilën grua dhe që gruaja të shijojë një shëndet ekstrem.

Mbyllja e takimit tuaj është një mundësi e klasit të parë për të diskutuar me mjekun tuaj se çfarë ju shqetëson, të keni një përmbledhje të plotë dhe të përgjegjshme dhe të keni rehati nga ana juaj ndërsa mjeku është aty, ju mund ta raportoni atë pa frikë dhe tkurrje nga çfarëdo problemi për të cilin shqetësoheni dhe merrni mbështetje dhe udhëzime.
Mos harroni se shqyrtimi vjetor gjinekologjik mbulon të gjithë spektrin e shqyrtimit dhe të gjitha ekzaminimet që janë planifikuar bëhen me metodat më të azhurnuara.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ