Shërbimet e mamisë

Plehërimi in vitro

Plehërimi in vitro

Plehërimi in vitro (IVF) është metoda më e zakonshme e riprodhimit të asistuar nga mjekësia te njerëzit, e cila filloi së pari me sukses në 1978. Plehërimi i vezës nga spermatozoidi bëhet jashtë trupit të gruas, domethënë në laborator, pikërisht sepse për arsye të...

Seksioni cezarian

Seksioni cezarian

Seksioni cezarian....   Nëse mjeku mendon se ekziston ndonjë rrezik ose ekziston edhe dyshimi më i vogël se diçka mund të mos funksionojë siç duhet gjatë lindjes së fëmijës për nënën ose fëmijën, atëherë një seksion cezarian është i nevojshëm dhe madje i nevojshëm!...

Lindja natyrale

Lindja natyrale

Lindja natyrale....  Kur po mbarojmë, duke përfunduar kështu shtatzëninë, ne po përballemi me fazën më të lartë të lindjes. Ky moment padyshim që ka pushtuar gruan shtatzënë që në momentet e para të shtatzënisë. Do të thotë që qëllimi ynë është të kemi një lindje...

Këshillë për ushqyerjen me gji

Këshillë për ushqyerjen me gji

Këshillë për ushqyerjen me gji....  Ushqyerja me gji është vazhdimi dhe përfundimi i lidhjes kohezive midis nënës së një foshnje që ka filluar nga ngjizja dhe zhvillimi në barkun e nënës. Në thelb, kjo është një e drejtë themelore si e nënës ashtu edhe e fëmijës, dhe...

Shtatzënia e shumëfishtë

Shtatzënia e shumëfishtë

Shtatzënia e shumëfishtë...   Shumëfaqëshe karakterizohet nga shtatzënia në të cilën bashkëjetojnë më shumë se një fetus. Shtë një fakt se shtatëzëniet janë rritur në mënyrë dramatike të shtatzanise te me shum së nje fëmi në vitet e fundit. Specifikimi i binjakëve dhe...

Shtatzënia me rrezik të lartë

Shtatzënia me rrezik të lartë

Shtatzënia me rrezik të lartë....   Një shtatëzani karakterizohet si rrezik i lartë për shkak të faktorëve që lidhen me nënën ose fetusin. Më konkretisht faktorët mëmë janë: Mosha e gruas shtatzënë kur është më e re se 15 vjeç ose më e vjetër se 35 vjeç Pesha e gruas...

Monitorim shtatzënë

Monitorim shtatzënë

Monitorim shtatzënë....   Në varësi të fazës së shtatzënisë, ne konsiderojmë parametra të ndryshëm të shtatëzanisë dhe i kushtojmë vëmendje të madhe shëndetit të nënës dhe fetusit. Prandaj gjatë periudhës 9-mujore të shtatëzanisë, bëhen disa ekzaminime dhe ekzaminime,...

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ