Mënyra më moderne dhe e sigurt e operacionit është operacioni laparoskopik i asistuar nga robotik, i njohur më mirë si kirurgji robotike.

Kirurgjia robotike do të ndryshojë në mënyrë dramatike peizazhin e kirurgjisë përtej kufizimeve të teknikës tradicionale laparoskopike.

Përdorimi i sistemit robotik Da Vinci kontribuon në mënyrë të konsiderueshme në ofrimin e shërbimeve të rëndësishme, pasi rrit aftësitë e kirurgut duke siguruar vizuale tre-dimensionale, stabilitetin e figurës dhe zmadhimin e fushës kirurgjikale dhe lejon manipulime jashtëzakonisht të shkëlqyera.

Kirurgu kontrollon organet e imëta me precizion dhe fleksibilitet të jashtëzakonshëm dhe kështu, pa prerje të mëdha kirurgjikale, është në gjendje të bëjë akoma operacione komplekse duke përdorur tre deri në pesë prerje të vogla (10 mm) në bark.

Për shumicën e grave, kirurgjia robotike në gjinekologji ofron shumë përparësi ndaj laparotomisë për arsyet e mëposhtme
Ka më pak dhimbje, më pak humbje gjaku, lejon operacione më të sigurta dhe më pak mundësi për infeksion dhe ose komplikime pas operacionit, më pak qëndrim në spital (zakonisht gjatë natës), shpejtësi të rikuperimit dhe kthimit në punë dhe përfundimisht rezultati efekti estetik.

Kirurgjia robotike në gjinekologji gjithashtu ofron përfitime dhe zgjidhje në fusha të rëndësishme, të tilla si infertiliteti dhe onkologjia.
Saktësia e lëvizjeve kirurgjikale në kirurgjinë robotike lejon ndërhyrje afër strukturave të rëndësishme si endometrium, tubat fallopiane dhe vezoret, pa kompromentuar integritetin e tyre. Në të njëjtën kohë, qepja dhe restaurimi i strukturave bëhet me një lidhje më të mirë anatomike, e cila ndihmon për të korrigjuar problemet e infertilitetit.

Përveç kësaj, në onkologji, qëndrueshmëria e lëvizjeve të siguruara nga ergonomia e mjeteve të kirurgjisë minimale invazive siguron sigurinë e efektit onkologjik.

Sëmundjet specifike gjinekologjike të zakonshme kanë të bëjnë me:
Dysleitourgikes
Gjakderdhja e mitrës
Fibroids
Kanceri gjinekologjik
Endometrioza
Dështimi i organit të legenit

Si përfundim, do të thoshim që shumica dërrmuese e opercacioneve gjinekologjike janë të mundshme me operacione robotike.

Kirurgji robotike

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ