Shërbime gjinekologjike

Kontracepcioni

Kontracepcioni

Kontracepcioni, i njohur gjithashtu si kontrolli i lindjes, i referohet metodave ose pajisjeve të përdorura për të parandaluar shtatzëninë. Planifikimi, administrimi dhe përdorimi i kontracepsionit quhen planifikim i seksit familjar. Seksi i sigurt, siç është...

Kancer

Kancer

Kancer, i njohur si tumor malinj ose neoplazëm malinje. Në thelb, është një grup sëmundjesh që lidhen me rritjen anormale të qelizave, me mundësinë e pushtimit ose të përhapjes në pjesë të tjera të trupit të njeriut. Kanceret gjinekologjike janë kanceret e sistemit...

Endometrioza

Endometrioza

Endometrioza është një gjendje beninje, e karakterizuar nga rritja e indeve të mitrës në zona jashtë saj Gjendet kryesisht në zonën e barkut, vezoret, tubat fallopiane, ligamentet e mitrës, por edhe në zgavrën peritoneale. Shtë më e zakonshme tek gratë që nuk kanë...

Vezoret polikistike – Kontrolli i infertilitetit

Vezoret polikistike – Kontrolli i infertilitetit

Vezoret polikistike....  PCOS është çrregullimi hormonal më i zakonshëm, që vlerësohet se prek pesë deri në dhjetë milion gra në Evropë të moshës së lindjes së fëmijëve. Për gratë që përpiqen të konceptojnë, sindroma e mësipërme është një shkak serioz i...

Ekzaminimi me ultratinguj

Ekzaminimi me ultratinguj

Kontrolli i ultrazërit Shumë herë kontrolli vjetor gjinekologjik identifikohet me Pap-testin në vetëdijen e grave, por nuk duhet të harrojmë se është shumë më tepër. Ekzaminimi me ultratinguj....  Para së gjithash, është një kujdes i plotë, parandalues i gruas, e cila...

Ekzaminimi gjinekologjik – Ekzaminimi i gjirit

Ekzaminimi gjinekologjik – Ekzaminimi i gjirit

Rëndësia e ekzaminimi gjinekologjik është shumë e lartë, si në situata rutinore, por kryesisht në situata emergjente në obstetrikë dhe gjinekologji. Para ekzaminimit gjinekologjik, këshillohet që mjeku të shpjegojë, veçanërisht për gruan që nuk është ekzaminuar më...

HPV – Lythat – Pap test – Kolposkopi

HPV – Lythat – Pap test – Kolposkopi

HPV....  i papillomavirusit njerëzor është i zakonshëm tek gratë. Zakonisht përsëritet me kohën. Sidoqoftë, nëse shfaqet infeksion kronik, një grup i HPV-ve të quajtura me rrezik të lartë dhe kancerogjen do të zhvillojë lezione prekanceroze që më vonë zhvillohen në...

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ