Seksioni cezarian….   Nëse mjeku mendon se ekziston ndonjë rrezik ose ekziston edhe dyshimi më i vogël se diçka mund të mos funksionojë siç duhet gjatë lindjes së fëmijës për nënën ose fëmijën, atëherë një seksion cezarian është i nevojshëm dhe madje i nevojshëm!

Seksioni cezarian, i cili mund të jetë urgjent ose i paracaktuar, zgjidhet nëse faktorë të rëndësishëm si:

çekuilibrimi i legenit fetus, për shkak të lartësisë ose konformitetit, në lidhje me trupin e fëmijës
Ekzistojnë anomalitë e projeksionit, pozicionit ose formës së fetusit
Shtatzënia është binjake dhe fëmijët parandalohen reciprokisht
Ekziston një anomali në pozicionin e placentës.
ekzistojnë pengesa mekanike për kalimin e fetusit (p.sh. fibroma)
gjatë fetusit, ekziston një problem me fetusin, gjë që e bën të domosdoshme që fëmija të lind menjëherë
Qafa e mitrës nuk zgjerohet sa duhet, pavarësisht pranisë së palpave të mjaftueshme.
nëna tashmë ka dy ose më shumë fëmijë të lindur me prerje cezariane ose
ekziston një ndërlikim i shtatëzënësisë dhe rekomandohet që fëmija të lindë para datës së caktuar

Prandaj, fiziologjia e nënës, historia e saj mjekësore dhe parametrat e tjerë kryesorë të shtatzënisë merren parasysh.
Procedura zgjat më pak se një orë dhe kryhet me anestezi totale ose të pjesshme (anestezi epidural).
Seksioni cezarian përfundon brenda 45 minutave deri në 1 orë.

Prerja që do të jetë horizontale, pikërisht mbi kockën pubike (prerje bikini), është zgjedhur si ajo që shërohet më mirë, ka një rrezik më të ulët të hernisë pas operacionit dhe efekt më të mirë estetik.
Në raste të rralla, kërkohet një prerje vertikale në mitër. Foshnja lind brenda dekadës së parë, pjesa tjetër e kohës do të bëhen qepjet e mitres dhe barkut.

Për ditët e ardhshme gruaja do të duhet të qëndrojë në spital për kujdes të mëtutjeshëm dhe do të ketë disa vështirësi të lëvizë fillimisht, gjë që është mjaft normale. Dalëngadalë, pasi të ngrihet, që organet të funksionojnë siç duhet, ajo do të kthehet të aplikojë këshilla mjekësore me ritmin e saj normal.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ