Abrazioni Diagnostik…. endometrik, për qëllime diagnostikuese ose terapeutike, është një procedurë invazive në të cilën indet hiqen nga pjesa e brendshme e mitrës duke përdorur mjete të posaçme kirurgjikale.

Cilat janë indikacionet për një gërvishtje:
Menoragjia
Diarre
Polipet e qafës së mitrës ose intrauterine
Qelizat anormale të endometrit në testin e Pap-njomës
Shtatzënia ose aborti afatgjatë

Abrazioni diagnostikohet në një shtrat gjinekologjik, siç është kur kryhet një Pap-test. Qafa e mitrës hap disa milimetra butësisht dhe një kampion biopsie merret nga zgavra intrauterine. Qafa e mitrës mbyllet më vete – menjëherë pas procedurës.

Nuk bëhen qepje dhe nevojiten qepje dhe procesi zgjat mesatarisht 15-20 minuta.

Pas operacionit rimëkëmbja është e shkurtër dhe ju mund të ktheheni në shtëpi brenda 1-2 orësh pasi të keni kontrolluar për ndonjë gjakderdhje ose probleme të tjera. Mund të pini ujë rreth një orë pas procedurës dhe të hani diçka të lehtë. Shtë dhënë trajtim i duhur analgjezik dhe antibiotik.

Pritet një gjakderdhje e lehtë vaginale. Zakonisht, sasia e gjakut është më pak se një periudhë. Gjaku fillimisht është i kuq i ndritshëm, por me kalimin e kohës ai kthehet në kafe të errët dhe zakonisht ndalet pas 7-10 ditësh. Aktivitetet e përditshme kthehen ditën tjetër ose ditën tjetër.
Skrapimi diagnostik është një procedurë jashtëzakonisht e sigurt. Mostrat e indeve dërgohen në një laborator special (patolog) dhe ekzaminohen për praninë e polipeve endometrial, malinjitetit, hiperplazisë endometriale (gjendje parakanceroze që shkakton trashje endometriale).

Në disa raste, në vend të scraping diagnostikues, mjeku juaj mund të rekomandojë një biopsi me një pajisje plastike të veçantë (pipelle de Cornier). Kjo procedurë krijon një ndjenjë të butë ankthi, zakonisht pa dhimbje, dhe bëhet në mënyrë të sigurt në zyrë.

Rekomandohet që rishikimi të kryhet brenda 2-4 javë pas operacionit për të zgjidhur ndonjë pyetje dhe të diskutojë rezultatet e biopsisë.

 

Abrazioni Diagnostik

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού?

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ