Kontracepcioni

Kontracepcioni

Kontracepcioni, i njohur gjithashtu si kontrolli i lindjes, i referohet metodave ose pajisjeve të përdorura për të parandaluar shtatzëninë. Planifikimi, administrimi dhe përdorimi i kontracepsionit quhen planifikim i seksit familjar. Seksi i sigurt, siç është...
Kancer

Kancer

Kanceri, i njohur si tumor malinj ose neoplazëm malinje. Në thelb, është një grup sëmundjesh që lidhen me rritjen anormale të qelizave, me mundësinë e pushtimit ose të përhapjes në pjesë të tjera të trupit të njeriut. Kanceret gjinekologjike janë kanceret e sistemit...
Endometrioza

Endometrioza

Endometrioza është një gjendje beninje, e karakterizuar nga rritja e indeve të mitrës në zona jashtë saj Gjendet kryesisht në zonën e barkut, vezoret, tubat fallopiane, ligamentet e mitrës, por edhe në zgavrën peritoneale. Shtë më e zakonshme tek gratë që nuk kanë...
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ