Και κει που ήσασταν δραστήρια και στην …πρίζα, τώρα η υπνηλία στην εγκυμοσύνη (drowsiness in pregnancy) σας επισκέπτεται τακτικά! Νοιώθετε πως θέλετε να τ’αφήσετε όλα στην άκρη και να ξεκουραστείτε. Το μόνο που σας έρχεται στο μυαλό είναι πότε θα πάρετε αγκαλιά το μαξιλάρι σας!

Αυτή η κατάσταση στην εγκυμοσύνη, ειδικά του πρώτου τριμήνου συνήθως είναι απόλυτα φυσιολογική. Μπορεί σε κάποιες γυναίκες να παρουσιαστεί κι αργότερα, κυριότερα στο τρίτο τρίμηνο. Σε αυτό συμβαίνουν περισσότερες αλλαγές και αύξηση του βάρους στο σώμα σας, επομένως όλοι οι ρυθμοί επιβραδύνονται.

Να ξέρετε ότι κόπωση και η υπνηλία στην εγκυμοσύνη(drowsiness in pregnancy) είναι συμπτώματα που τις περισσότερες φορές συνοδεύουν μια απόλυτα φυσιολογική κατάσταση. Το σώμα σας, στη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, υφίσταται μεγάλη «αναστάτωση» λόγω των αλλαγών που αναφέραμε πιο πάνω. Για παράδειγμα : οι ορμόνες σας αυξάνονται, ο όγκος του αίματός μεγαλώνει, η καρδιά χτυπά πιο γρήγορα. Ακόμη, το ζάχαρό σας πέφτει και ο μεταβολισμός καταναλώνει συνεχώς ενέργεια, ακόμα και όταν αναπαύεστε. Είναι λογικό, όπως λέω συνήθως στις γυναίκες που κουράρω, το σύστημα υπερφορτώνεται! Ο ύπνος απαιτείται!

Μέσα σε όλα αυτά, λάβετε υπόψη σας και εκείνες τις φυσικές και συναισθηματικές απαιτήσεις που έχει μια εγκυμοσύνη. Οπότε αντιλαμβάνεστε, γιατί συχνά κάποιες φορές, μπορεί να νοιώθετε κατά περιστάσεις εξουθενωμένες!.

Τα καλά νέα είναι ότι η ανάγκη περιορίζεται αρκετά ώστε να επανέλθετε στα φυσιολογικά πλαίσια δραστηριότητας. Συνήθως επανέρχεστε μετά τον 4ο μήνα, μόλις «πατήσετε» στο 2ο τρίμηνο. Τότε, η πολύ «απαιτητική» δοκιμασία της κατασκευής του πλακούντα έχει ολοκληρωθεί. Το σώμα σας έχει προσαρμοστεί στις ορμονικές και συναισθηματικές αλλαγές, που φέρνει μια εγκυμοσύνη, ο ύπνος περιορίζεται.

 

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές, για το τι μπορείτε να κάνετε όταν ο ύπνος σας επισκέπτεται ξανά!

Πρώτα από όλα να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και παροδικό. Άρα, όταν το σώμα σας ζητά ξεκούραση κι ανάπαυλα, να μην πιέζεστε να κρατηθείτε όρθια, χαρίστε την!

Προσπαθήστε να τρέφεστε σωστά, δίνοντας στον οργανισμό σας συχνά και μικρά γεύματα. Αποφύγετε τον καφέ και την υπερβολική ζάχαρη. Προτιμήστε τις πρωτεΐνες και τις τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο.,Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στη διατροφή της εγκύου αρκετές φορές. Μπορείτε να ανατρέξετε στην αρθρογραφία για περεταίρω ενημέρωση.

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Μην αμελείτε την άσκηση, μπορεί να σας φαίνεται πως δεν συνάδει με την τωρινή σας κατάσταση. Κι όμως!

Δώστε στο σώμα σας λίγη άσκηση περπατώντας, κάνοντας γιόγκα, κάποιες ήπιες ασκήσεις ή κολύμπι. Να στε σίγουρη πως αυτό θα δώσει ώθηση στην ενέργειά σας.

Σας βεβαιώ!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ