Επιλογή Σελίδας

Η προσωπική υγιεινή στη γυναίκα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, που δεν έχει ηλικία ή εποχή.

Καλοκαίρι, λοιπόν! Πως και πως το περιμένετε! Να αρχίσετε τις εκδρομές, τα μπάνια και την ηλιοθεραπεία!,Καλό είναι όμως να γνωρίζετε πως η αυξημένη δραστηριότητα μπορεί να απορυθμίσει τους μηχανισμούς προστασίας της ευαίσθητης περιοχής. Κι αυτό μπορεί να επιφέρει δυσάρεστες ενοχλήσεις.

Ας δούμε όμως μερικές απλές πρακτικές για την προσωπική υγιεινή, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κάποιες συνήθεις …κακοτοπιές.

Καθώς οι φυσικοί μηχανισμοί άμυνας της ευαίσθητης περιοχής συνδέονται με τον εποικισμό της από τη φυσιολογική χλωρίδα, οι «καλοί»-όπως τους λέμε- μικροοργανισμοί εμποδίζουν την υπερβολική ανάπτυξη μικροοργανισμών βλαπτικών για το βλεννογόνο.

Ο πληθυσμός των «καλών» μικροοργανισμών αποτελείται κατά κύριο λόγο από γαλακτοβάκιλλους, που μέσα στον κόλπο δημιουργούν όξινο περιβάλλον. Έτσι αποτρέπουν την ανάπτυξη βλαπτικών μικροοργανισμών. Βασική προϋπόθεση είναι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των «καλών» και των βλαπτικών μικροοργανισμών. Το pH δηλαδή του κόλπου να βρίσκεται μεταξύ του 3,8 και του 4,5.

Εσείς Ακόμα να Κλείσετε Ραντεβού???

 

Είναι φανερό πως για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, θα πρέπει να επιλέγονται κατάλληλα προϊόντα. Επομένως, όταν πλένετε την περιοχή να αποφεύγονται σφουγγάρι ή πετσέτα, αφού βοηθούν να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί.

Το καλοκαίρι η αυξημένη υγρασία της περιοχής σε συνδυασμό με τη ζέστη, καθιστούν  το περιβάλλον του κόλπου ιδανικό για την ανάπτυξη μυκήτων.

Η αλλαγή μαγιό, αμέσως μόλις βγείτε από τη θάλασσα βοηθά σημαντικά. Στεγνώνετε το δέρμα, αλλάζετε και όταν ξαπλώνετε στην άμμο να χρησιμοποιείτε πάντα πετσέτα.

Να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα, τα οποία αφήνουν την ευαίσθητη περιοχή να «αναπνέει». Γενικά να αποφεύγονται στενά ρούχα, μπορεί να σας αναδεικνύουν όμως εγκλωβίζουν την υγρασία στον κόλπο. Προτιμήστε π.χ. καφτάνια, φούστες, ή παντελόνες.

Τις ημέρες της έμμηνου ρύσης να αλλάζετε τη σερβιέτα συχνότερα. Έχετε μαζί σας κι ένα πακέτο ειδικά μαντηλάκια, σχεδιασμένα για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής.

Καλέστε Μας Τώρα!!!

 

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ευρέως ειδικά gel, που περιέχουν γαλακτικό οξύ, για πλύσεις. Επίσης, ειδικά κολπικά δισκία για την αντιμετώπιση της περιστασιακής δυσοσμίας της περιοχής, αποτελούν ασπίδα από ενδεχόμενες λοιμώξεις.

Σε ό,τι αφορά στον καλλωπισμό της ευαίσθητης περιοχής λόγω μαγιό, δείξτε προσοχή. Έχετε υπόψη ότι μπορεί οι μέθοδοι αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας να προκαλέσουν τοπικό ερεθισμό της ευαίσθητης περιοχής.,«Ανοίγουν» τους πόρους του δέρματος, καθιστώντας το ευάλωτο σε πιθανές λοιμώξεις. Μπορείτε να αποφεύγετε τη θάλασσα τουλάχιστον για 24 ώρες μετά τον καλλωπισμό. Ακόμη, να χρησιμοποιήσετε τοπικές γέλες ή κρέμες που καταπραΰνουν τον ερεθισμό του δέρματος.

Εννοείται πως τα μέτρα προστασίας  που αναφέραμε, μειώνουν τις πιθανότητες λοίμωξης της ευαίσθητης περιοχής, αλλά δεν είναι εντελώς αποτρεπτικά.

Αν εντοπίσετε ενδεχόμενα σημεία λοίμωξης, όπως αίσθημα κνησμού (φαγούρα) ή καύσου (τσούξιμο), ή ακόμη εκροή υγρών από τον κόλπο, οπωσδήποτε να ζητήσετε την αρωγή ιατρού. Θα ανακουφιστείτε άμεσα και αποτελεσματικά.

Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ